понедельник, 11 марта 2019 г.

Фестиваль творчості



З метою популяризації  національних традицій, звичаїв та обрядів українського народу в КЗ ЗСЗШІ «Джерело» ЗОР, в початкових класах, відбувся фестиваль майстер-класів, присвячених святкуванню Масниці. Масляна – це проводи зими й очікування тепла, весняного сонця.
Що знає сучасна дитина про Масляну? Найчастіше чуємо таку відповідь: «Це такий день, коли частують млинцями». Проте за народними традиціями це аж тиждень, у якому кожен день має своє значення та завдання. Про все це і багато іншого дізналися діти на майстер-класах, які підготували вчителі початкових класах.
Кожен майстер-клас – це маленьке диво, відкриття чогось нового і незвичайного, це можливість проявити себе, виразити свої емоції, відчути політ фантазії та натхнення.
          На майстер-класах діти опановували нові техніки ліплення, аплікації, конструювання, створювали свої перші шедеври, а також отримали море задоволення від творчості.
Головним результатом кожного майстер-класу є поробки,  зроблені руками дитини, яка підніме не тільки настрій, а й самооцінку самої дитини. Погодьтеся, у нашому світі це є дуже важливим!

Не обійшлося свято і без виготовлення українських народних оберегів. На майстер-класі, який запропонувала вчитель Доценко П.А., діти виготовили для своїх осель так звані «Мішечки щастя». Були в тих мішечках пшениця та пшоно для достатку і благополуччя, горох і насіння для сили та здоров’я, кукурудза для злагоди і миру.  Кожен школяр мав змогу особисто виготовити оберіг для своєї родини.
Сучасну нетрадиційну техніку образотворчості – пластилінографію показала вчитель Власова О.В., яка провела майстер-клас «Малюємо пластиліном». Пластилін — дивовижний матеріал, і подружитися з ним дуже просто. Вдосконалення творчих здібностей, розвиток дрібної моторики, терплячості та наполегливості — далеко не всі переваги ліплення виробів з пластиліну. А скільки радості приносить сам процес створення різноманітних фігурок з пластиліну!
Веснянка — весела лялька, яку робили дівчата і жінки на прихід весни. Традиційно, вона дуже яскрава, з волоссям незвичного кольору. Веснянка є оберегом молодості та краси. І ось саме таку ляльку запропонувала зробити дітям вчитель Переяслова С.Л. на майстер-класі «Лялька-веснянка».
В своїй практиці  вчителі: Синявіна Ю.А., Обухова Н.О. та Федорова Т.М., переконалися в ефективності застосування системно-діяльнісного підходу, який передбачає чергування практичних і розумових дій дитини. Такий підхід вони реалізували в освітньому середовищі за допомогою конструктора ЛЕГО, та провели майстер-клас «Лего-казкарня». ЛЕГО дозволяє дитині думати, фантазувати, діяти. ЛЕГО дозволяє дітям вчитися, граючи навчатися в грі.
Мистецтво пірографії або випалювання по дереву є дуже давнім. А школярі «Джерела» мали можливість не тільки з ним ознайомитися, а спробувати створити свої малюнки по дереву самостійно на майстер-класі «Випалювання по дереву», який провела Конкіна О.С.  
У ході заходу діти дізналися  історію виникнення Масляної, прийняли участь у «Млинній вікторині». Особливу активність та захоплення викликали спортивні розваги запропоновані вчителем фізичної культури Ордою Л.М.
Свято Масляної пройшло у веселій дружній атмосфері, всі учасники попрацювали на славу. Сподіваємося, що вражень від заходу залишиться щонайменше на цілий рік.

Комментариев нет:

Отправить комментарий