суббота, 16 февраля 2019 г.

Майстер-клас «Школа перукарського мистецтва"



 
Зачіска - один з елементів світової і національної культури. В ній, як у краплі води, відображений величезний світ: історичні події, досвід народів, темперамент і спосіб життя, культурні особливості, художні напрями і стилі, зміни моди і т.д. Перукарське мистецтво як культура може бути одним з видів арт-терапії для дітей з особливими освітніми потребами. Саме тому, вчителі Переяслова С.Л. та Синявіна Ю.А. організували майстер-клас «Школа перукарського мистецтва».
           Метою заходу був розвиток інтересу у дітей до перукарської діяльності, включення їх у власний культурний розвиток і формування активної участі в соціальному середовищі.
           Педагоги познайомили дітей з історією створення зачіски, досягненнями світової перукарської культури. До заходу була залучена мати учня 2-В класу Завізіон Л. Вона із великим бажанням і задоволенням продемонструвала свою майстерність перукаря. Діти із зацікавленням слухали розповідь майстрині та роздивлялися інструменти, матеріали і засоби по догляду за волоссям. Людмила зробила дівчатам чарівні зачіски та навчила плести коси різними способами. Учні 1-Г і 2-В класів мали змогу випробувати себе в ролі справжніх перукарів. 
          Діти були у захваті! Вони зрозуміли важливість професії перукаря. І, можливо, в майбутньому хтось із них захоче стати перукарем і буде допомагати людям ставати красивими.

Комментариев нет:

Отправить комментарий