понедельник, 24 сентября 2018 г.

Третій тиждень у Школі – радості НУШ. Тема «Мої друзі»


Діти з радістю  продовжують навчатися, досліджувати, спілкуватися та  експериментувати в своїх класних родинах. На цьому тижні вчителі перших класів допомагали учням розібратися: Хто такі друзі? / Яким має бути друг (подруга)? Як знайти друзів? Які існують правила дружби і якими є принципи дбайливого ставлення до тварин.
      Всі разом намагались створювати у класі дружнє середовище – простір, де цінують дружбу і друзів. Вчителі допомагали  дітям з’ясувати критерії справжньої дружби, виокремити щирі стосунки, сприяли  формуванню доброзичливого й толерантного ставлення до людей,  усвідомленню в дітей цінності дружніх стосунків та їх важливості в житті.
     Кожен день розпочинався з ранкової зустрічі. Грали в гру " Чарівний клубочок. Комплімент", " Чарівні окуляри", складали речення про друга, слухали казочки про дружбу, а потім обговорювали зміст почутого.
    Багато уваги було приділено мистецтву спілкування в усній комунікації. Діти вчились формулювати і відстоювати свою позицію, ефективно спілкуватися, презентувати свою індивідуальність, легко вливатися в колектив, бути цікавими співрозмовниками.
    Різноманітні форми роботи дозволяли дітям краще навчитися формулювати свою думку,  розглядати осіб, предмети, події та явища з різних точок зору, аналізувати і сприймати різні характеристики. Дітям у класі це допомогло краще пізнати одне одного.

Комментариев нет:

Отправить комментарий