четверг, 18 октября 2018 г.

Навчання життєвих навичок




17 – 19 жовтня 2018 року на базі ЗОІППО відбулися тренінгові експрес-курси вчителів початкових класів за програмою «Методика викладання предмета «Основи здоров’я» у початковій школі на засадах розвитку життєвих навичок».   


Ініціативність та активність педагогів, сприяла злагодженій груповій роботі, творчій навчальній атмосфері.      


Відпрацьовано методологічні засади курсу основ здоров’я, нормативне забезпечення здоров’яспрямованої діяльності в навчальному закладі, структуру тренінгового уроку, різноманітні інтерактивні методи та прийоми, тренінгові активності. У рамках проведених занять були розглянуті поняття «компетентність», «компетенція», «тренінг». Вчителі Синявіна Ю.А., Переяслова С.Л. та Конкіна О.С. на практиці випробували себе у ролі вчителя-тренера при проведенні уроків-тренінгів з основ здоров’я та з’ясували вплив таких уроків на розвиток особистості на основі життєвих навичок.

   Презентація змодельованого уроку-тренінгу та відпрацювання на собі ролі тренера стало контрольним результатом експрес-курсів для кожного вчителя. Розвиток життєвих навичок — це підхід, зосереджений на учнях, намагання зробити процес викладання динамічнішим і привабливішим, можливість негайного відпрацювання життєвих навичок з використанням інтерактивних методів навчання.

Комментариев нет:

Отправить комментарий