пятница, 9 ноября 2018 г.

«Буду я навчатись мови золотої...»


       Розмовляймо українською,,
любімо її, докладаймо зусиль,
 аби наша мова розвивалася.
   9 листопада 2018р. у день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця, початкові класи КЗ ЗСЗШІ «Джерело» відзначили День української мови та писемності. Було проведено низку заходів пізнавально-навчального спрямування з метою вшанування рідної мови.
    Всі заходи проходили протягом навчального тижня, що дало можливість школярам узяти участь у конкурсах, виявити власні творчі обдарування, переконатися, що українська мова - мова єднання.
    У рамках тижня пройшов I етап Міжнародного конкурсу знавців української мови ім.Петра Яцика серед учнів початкових класів.
   9 листопада розпочався з проведення мовного ранку "Мово, моя, материнська".
    А далі учні 1-В, 1-Г класу разом із вчителями Власенко О.В. та Синявіною Ю.А. провели рейд початковою школою, презентуючи дітям літературний вернісаж "Невичерпна духовна скарбниця". Федорова Т.М.  та Обухова Н.О. для здобувачив освіти із порушеннями слуху 1-А , 1-Д  класів провели вікторину "Українські народні казки".
    Діти 2-В класу під керівництвом Переяслової С.Л. захистили проект "Якого кольору слова?" та виготовили стіннівку «Мовний листопад».
      Учителі 2-А та 3-А кл. Парнюк Н.М. та Кириченко Г.В. для дітей із порушенням слуху – уроки-вікторини "Диво калинове - українська мова", а   Доценко П.А . з учнями 3-В кл - усний журнал "Рідна мова чиста, як роса" і доповнила його колажем "Історія виникнення української писемності".
       В конкурсі малюнків «Казка в гості завітала» взяли участь учні початкових класів із синдромом Дауна. Діти із задоволенням фарбували свої улюблені казки та їх героїв, а потім складали слова та пробували їх прочитати.
 Особлива атмосфера панувала сьогодні в 4-х класах. Класні кімнати сяяли не тільки дитячими усмішками, а й вишиванками, яскравими висловами про мову. Класні керівники Конкіна О.С. та Щербак Н.В. провели нестандартні уроки «Мовний калейдоскоп» та «Сходження на мовний Олімп». На уроці учні писали не в зошитах, а на кольорових  листочках, що спонукало  до охайного і каліграфічного письма. Цікавим етапом уроку були конкурси «Мовне асорті» та «Всезнайко».  А учні 4-Б класу взяли участь у написанні радіодиктанту національної єдності. Адже так цікаво переконатися, що  кожен –   грамотний носій української мови.
   На завершення було проведено урочисту лінійку. Під час якої провели конкурс речівок про українську мову, та нагородили  переможців конкурсів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий