вторник, 20 ноября 2018 г.

Тиждень Доброти



Тиждень «Доброта це частина нас»
    
  Доброта - це єдиний одяг, який ніколи не зношується.
Генрі Дейвід

      
За ініціативи неурядової організації, Life Vest Inside, місією якої є об’єднання світу за допомогою доброти, тиждень 10-17 листопада оголошений Всесвітнім тижнем доброти. Бути добрим - це спосіб життя, необхідний шлях для того, щоб зробити наше життя та життя інших людей значним. 
Намагаючись захистити дітей від можливих негативних ситуацій, ми часто говоримо з ними про небезпеку, шкідливі звички та інші негативні явища. Тобто постійне «не можна», «не роби», «це погано».
       Нам, сучасним педагогам,  здається, що сьогодні необхідно більше приділяти увагу не на тому, чого не можна робити, а на тому, що необхідно. Тобто боротися не проти негативу, а за позитив.                                                 
Виховувати дітей власним прикладом, мотивувати їх на позитивні вчинки, позитивне мислення, здоровий спосіб життя,  навчити бути щасливим, веселим, вдячним – завдання сучасної школи.  Всі ці думки стали потужним поштовхом для проведення в Запорізькій спеціальній школі-інтернаті «Джерело» Тижня добра, який пройшов під гаслом «Доброта-це частина нас».
Поринути в атмосферу доброти та відчути себе чарівниками добрих вчинків учням, педагогам, батькам допомогли такі заходи:
• перегляд мультфільмів про доброту, обговорення побаченого, висновки;
конкурс колективних класних творів за темою «Людина з добрим серцем і доброю душею»;
акція «Подаруй дитині радість» (представники всіх класів подарували маленьке щастя у вигляді іграшок та книжок дошкільнятам, дітям із синдромом Дауна);
«Пошта добрих слів» (не тільки діти, а й вчителі та батьки мали змогу висловити один одному щось приємне – компліменти, побажання, добрі слова). Компліменти, посмішки, гарний настрій стали невід’ємною частиною спілкування. В цей день кожен міг взяти те, що йому необхідно та поділитись цим з іншими;
«День творчості»: конкурс малюнків «Місто доброти». Виставка.
      Педагогами початкової ланки була організована  акція «ТВОРИ ДОБРО!» по збору макулатури. Кошти, які зібрали діти   на загальних зборах було одностайно вирішено передати на благочинність.
Вважаємо, що на цьому Тиждень добрих справ у «Джерелі»  не завершується. Нехай він, як та маленька крапля, що камінь точить, послужить справі добра і милосердя. Нехай щирість, взаємоповага, любов панує в серцях наших дітей, які завжди відкриті для безмежної стежки добрих вчинків.

Комментариев нет:

Отправить комментарий