воскресенье, 20 мая 2018 г.

Всесвітній день вишиванки


В нитці – сонце золоте,
 Пелюстки багряні,
Ласка мамина цвіте
В тому вишиванні.

Всесвітній день вишиванки – щорічно відзначається у третій четвер травня. Цього річ свято припало на 17 травня, тож у школі-інтернаті «Джерело» вирішили дізнатись трошки більше про найвідоміший український символ, котрий вражає своєю красою весь світ.
В цей день ошатно та красиво були вдягнені у вишивані сорочки учні школи, вчителі, вихователі.  Юні україночки представили свої наряди на загальношкільному дефіле.
Вишита сорочка – один з найбільш древніх українських атрибутів. В цьому переконалися учні початкових класів на виховних годинах. Діти мали змогу дослідити візерунки на власних вишиванках, дізнатися більше про символічний зміст українського орнаменту, проаналізувати старовинні та сучасніші зразки вишивок. Малі дослідники зрозуміли, що для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе.
Такі теплі, щиро українські свята в стінах школи дають змогу виховувати в учнів глибоке почуття патріотизму, любові до рідного краю. Вчать шанобливо ставитися, як до державних, так і до народних символів України, розуміти їх значущість, знати історію Батьківщини.

Комментариев нет:

Отправить комментарий