четверг, 22 февраля 2018 г.

День рідної мови святкує «Джерело»


День рідної мови святкує «Джерело»


Рівень розвитку мови є джерелом духовного розвитку народу. Недарма вчені твердять, що словник – це те, що народ знає про світ, а граматика, це те, як він про цей світ говорить. Знати, берегти і примножувати рідну мову – обов'язок кожної людини. Тому й зрозуміло, що народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, – не плекає її, не може розраховувати на гідне місце у суцвітті народів.
        "Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема",- писав В.Сосюра.
Саме під таким гаслом учні початкової школи комунального закладу «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» ЗОР 21 лютого  відсвяткували
Міжнародний день рідної мови.
У кожному класі педагоги презентували відеоматеріали про тернистий шлях нашої мови, історію її виникнення. Учні-читці декламували вірші, акцентуючи увагу своїм виступом на важливості  рідної української мови в сучасному житті.                                                                
Свято рідної мови нікого не залишило байдужим, бо створило в дитячих душах світлиці, у яких зберігається найцінніший скарб – МОВА, яка є символом братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.

Конограй Ірина Володимирівна 

Комментариев нет:

Отправить комментарий