воскресенье, 29 октября 2017 г.

Розвиток соціальності учнів завдяки інтеграції у суспільне життя

     Наші учні мають нагоду відвідувати багато пізнавальних та цікавих екскурсій: ботанічний сад, планетарій, пекарні, бібліотеки, кінотеатри і т.п. Перелік буде нескінчений усіх місць, які наші учні за рік відвідують. А перелік їхніх вражень та отриманих знань, розширення кругозору - тим паче.
    Кожен усвідомлює, що дитина стає більш обізнаною у житті, якщо вона отримує власний досвід напрацювання певних знань. Коли дитина розуміє теоретично надбані знання та має нагоду практично їх закріпити у реальному житті, перенести навчений досвід у своє власне дитяче життя. Такі знання стають базовими на все життя вже дорослої людини.
    Завдяки таким ознайомчим екскурсіям наші діти, практично можуть відчути що таке рослинний світ на дотик, на запах, на колір в різні пори року. відвідуючи міський планетарій, діти знайомляться із космічними об'єктами, розширюють свої знання за межами звичайного знання. відвідуючи майстер-класи з різних практичних виробів, розуміють, як зявляється гарних, хрусткий хліб, як створюється глиняний глечик, як виробляється смачна цукерка.
       Окрім цього, діти навчаються спілкуватися, задавати питання з певних практичних завданнь, вчаться формулювати у дитячій свідомості закономірності та процеси світу дорослих.
 

       Таким чином, виходячи в життя, такі діти вже є сміливими, допитливими, активними учасниками суспільного життя. А процес переходу із світу дитини до дорослої людини стає більш усвідомленим, цілеспрямовани та гармонійним, а головне якісним в житті вже дорослих дітей.

1 комментарий: